Задържан за телефонна измама, измъкнал 10 480 лв. от 69-годишна жена

izmama[1]В резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Четвърто Районно управление – Бургас е задържан 47- годишен криминално проявен и осъждан мъж, взел в края на миналата година паричната сума от 10 480 лв., собственост на 69 -годишна бургазлийка, измамена по класическата схема „оказване на съдействие на полицейските служители за задържането на телефонни измамници”.

Установено е, че бургазлийката около 15.00 ч. на 04.11.2020 год. получила телефонно обаждане от мъж, представил се за „Прокурор Лазаров”. Непознатият я въвел в заблуждение, като обяснил, че се провежда специализирана полицейска операция за задържането на телефонни измамници и пенсионерката без притеснения трябва да предостави парични средства, с които да примами престъпниците за да бъдат задържани от служителите на реда. Жената събрала сумата от 10 480 лева, поставила я в найлонова торбичка, която занесла и скрила под пейка срещу магазин „Билла” в к-с „Меден Рудник”. Малко по-късно бургазлийката констатирала, че е измамена и алармирала полицейските служители от Четвърто Районно управление – Бургас.

Проведени са множество действия по разследване на случая, като служителите от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас установили самоличността на мъжа, взел парите – т.нар. „муле” е 47- годишен криминално проявен и осъждан мъж, който е задържан за срок до 24 часа. Същият направил пълни самопризнания по случая и подробно описал начина и механизма на извършеното деяние. Съвместно със служители от Четвърто Районно управление – Бургас е извършено претърсване в дома на 47 -годишния мъж, където е открита близо половината от взетата от пенсионерката парична сума.

Работата по случая продължава.