31-годишен открадна парите за дарения в манастир „Свети Георги“ -Поморие

manastir31-годишен помориец открадна 360 лева от кутия за дарения в манастир „Свети Георги“ в Поморие. Кражбата е извършена посред нощ, като с твърд предмет е бил изкъртен механизмът на прозорец.

В резултат на допълнителните полицейски действия спрямо задържания от служителите от Районно управление – Поморие криминално проявен и осъждан 31 -годишен помориец, извършител на две кражби / на LCD телевизор, три неразпечатани бутилки с алкохол от различни марки, 22 луканки, макара ел. кабел, както и др. ел. инструменти, осъществена в края на м. ноември миналата година от складовите помещения на частна поморийска фирма и на сумата от 360 лв. от кутия за дарения, монтирана в храм «Свети Георги» в Поморие, осъществена в началото на м. февруари тази година, чрез взломяване на прозорец/, е установено, че същият е извършител и на други криминални деяния :

– на 25.10.м.г., чрез взломяване на прозорец проникнал в частна къща в кв. «Рудник», обитавана от 44- годишен бургазлия, като отнел тонколона и аудио уредба

– на 13/14.12.т.г., чрез счупване стъклото на външната входна метална гаражна врата проникнал в магазин за хранителни стоки, разположен в кв. «Рудник», откъдето откраднал хранителни продукти на обща стойност около 300 лв.

31- годишният мъж направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на ОДМВР – Бургас