Фалстарт на свободната ваксинация срещу covid с “Астра Зенека” в Поморие

mbal-pomorieОт вчера са  разкрити  временни имунизационни пунктове във всички 28 области на страната, където всеки, който иска,  може да се ваксинира срещу COVID с ваксината на “Астра Зенека”.

РЗИ-Бургас предварително уведоми, че имунизационните кабинети за ваксиниране срещу COVID-19 ще работят на 20.02.2021 /събота/ и 21.02.2021 /неделя/ от 09:00 ч. до 15:00 ч. (или до наличие на желаещи за ваксина) и че ще се поставя ваксина AstraZeneca.

В Поморие този зелен коридор  се намира в  “Медицински център I-Поморие” ЕООД. Кабинетът  трябваше да е отворен в почивния ден, без предварително съгласуване с медицинския персонал, поради което се получи двучасово закъснение с отварянето му. Хора , които желаят да се ваксинират, но не са били записани предварително, се е наложило да чакат.

Д-р Христина Атанасова, управител на “Медицински център I-Поморие” ЕООД апелира по bTV, когато се взимат такива решения, да се помисли за  оставено  техническо време за осъществяването им.  Нужно  е медицинският персонал, който   и без това е ограничен, да се подготви.

Според медиците на МБАЛ-Поморие, трудност е,  когато се  отвори флакон ваксина, а не се знае броят на желаещите да се имунизират. Затова е  задължително  бройката да  е кръгла, за да не се налага хвърляне на ваксина.

1 коментар

  1. На доброволците им препоръчвам преди да се ваксинират да направят:
    1. Тест за антитела
    2. Задължително се информирайте за здравния си статус с личен лекар, който може да назначи и други изследвания.
    3. Задължително се информирайте, и за съответната ваксина (като прочетете, а не като ви кажат).
    И, разберете една простичка истина, че желанието на крайния клиент няма нищо с желанието на производител! А, по веригата имате и разспространители!