Депутатът Ася Пеева провери на място ремонта на Айтоския проход

%d0%b4%d1%8a%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%b0Народният представител от ГЕРБ Ася Пеева провери на място как се извършва рехабилитацията на над 33 км от Айтоския проход – път ІІІ-208 Провадия – Дъскотна. Той е най-удобната и кратка връзка за шофьорите от Варненска област с автомагистрала „Тракия“. Бургаският депутат бе придружен от общинските съветници от партията Вежди Орманов и Емурла Ерол Емурла, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Те се срещнаха с ръководителя на обекта Атанас Пехливанов и представители на фирмата-изпълнител. Инвестицията е за над 24,3 млн. лв., а пътят не е ремонтиран основно от близо 33 г. Стойността на проекта е за 24.3 милиона лева.

„Пътят Айтос – Провадия – Дъскотна е много важен, защото се използва активно, а състоянието му беше наистина лошо. С колегите народни представители от бургаската групата на ГЕРБ проведохме много разговори и срещи в посока осъществяването на ремонта и се радвам, че на място тече усилена работа. Участъкът след с. Ябълчево вече е асфалтиран, в момента се работи около и в село Дъскотна. Ръководителят на обекта ни информира, че на база нови замервания и изследвания в няколко лаборатории се е оказало, че състоянието на пътната настилка е много по-компрометирана от първоначалното изследване. Предвижда се допълнителни дейности и съответно финансиране за тях“, коментира Ася Пеева.

Тя отбеляза, че на места се разширява пътят, поставят се бетонни канавки за качествено отводняване. Ще има и отбивки за населените места със разрешен завой за пропускане вляво. С такава лента ще се освободи динамичният трафик и ще се осигури безопасното движение по пътя.

Народният представител от ГЕРБ се срещна с кмета на село Дъскотна Айдън Читак и разговаря с жители от населеното място. „Със сигурност хората изпитват неудобство от рехабилитацията на пътя, но осъзнават колко нужна е тя и търпеливо очакват приключването на ремонта. За с. Дъскотна е предвидена и подмяна на бордюри и изграждане на зелен пояс. Общинските ни съветници поеха ангажимент да настояват за подмяна на тротоарните плочи. Така ще се осигури и безопасно движение за пешеходците“, сподели още Ася Пеева.