Спектакълът „Премълчаното“ е на 24 март в НЧ „Просвета 1888″

sve_6736a-1024x683На 24 март, от 19.00 ч.  в Читалище „Просвета 1888“, Драматичен театър – Търговище представя премиерния спектакъл „Премълчаното“ под режисурата на Владимир Петков

 Пиесата “Премълчаното“ е написана през 2018 г. от съвременния френски комедиограф Ерик Асус, получил два пъти наградата “Молиер” за най-добър жив франкоезичен автор, а през 2014 г. е награден от Френската академия за цялостно творчество. Както в повечето негови пиеси, и тук основните теми са семейството, лъжата, изневярата – залог за заплетени ситуации и здрав освежителен хумор.

Сюжетът е пределно ясен и с резки комедийни обрати. От една страна имаме старото и стабилно семейство на Клеманс и Гаспар, а от друга младото семейство на техния син Люка и Манон. Една изневяра в младото семейство, постепенно разплита голямо кълбо от дълго премълчавани истини и при младите и при старите. Премълчавани в името на запазване на семейството и оставане в рамките на добрите общоприети нрави.

Гаспар – стожерът на морала получава съкрушителни и неопровержими удари, които трудно може да преживее. Но никой в тази пиеса не е пощаден и, рано или късно, за щастие или за ужас, истината изплува; доскоро премълчавани факти изплуват ненадейно на бял свят.

Неочаквано, благодарение на разбирането, прошката и любовта, всичко си идва на мястото без необратими промени нито при старите, нито при младите.

Може ли да издържи едно семейство на толкова много удари и перипетии? И как може да се живее оттук насетне? Всеки от нас може да даде само един отговор – своя, който е и верният отговор.

Сценична версия и постановка – Владимир Петков

Сценография – Галина Абаджимаринова

Участват: Анна Петрова, Димитър Мартинов, Ивона Маврова и Явор Гаджев

Възможност да посетят представлението ще имат 120 човека, за да се спази изискването за отстояние и процентна заетост на залата. Билети се продават в канцеларията на читалището, етаж втори, всеки работен ден от 9.00 ч. до 12 ч. и от 14.00 ч. до 18.00 ч.