Протести срещу затягането на мерките

protest-restorantyoriПротести срещу затягането на мерките имаше днес в страната.

Първо в центъра на София недоволни от решението за ново затваряне на училищата и бизнеси се събраха пред Министерския съвет.

Те блокираха движението на бул. “Дундуков”. По-късно се насочиха към Социалното министерство. Бяха хвърлени димки и пиратки. Според недоволните мерките са неадекватни и убиват бизнеса.

В Русе  също  излязоха днес на  протест срещу мерките, наложени от правителството. Собственици на хотели и ресторанти се събраха пред катедралния храм “Света Троица”. Според тях, отварянето на заведенията в началото на месеца е било грешка, която им е донесла още повече загуби, след като от понеделник всички отново ще затворят врати.

Представителите на бранша заявиха, че близо 20 процента от заведенията в града няма да отворят никога повече, защото ще фалират.

За сряда се подготвя мащабен протест, в който ще се включат както всички ресторантьори, хотелиери, така и собствениците на танцови школи и фитнес зали. ” Много сме пострадали, много сме зле. Скоро ще ни умножат по нула всички”, казват протестиращите.

 

2 Отзиви

  1. Докато не започнете да завеждате дела нищо няма да се промени! Мерките не могат да бъдат "ваксина" за обществото! Не могат да спрат по никакъв начин подобна инфекция!
    Моля някой да докаже ефекта от локдаун!
    Има база за сравнение (една година)! За тази една година Държавата убива своите граждани с наложените мерки!

  2. "В случая „актът-заповед“ не е минал през процедурата на обществено обсъждане, каквото е изискването на Закона за нормативните актове" – подчертават от СОЛИ. Те обръщат внимание и че всички нормативни административни актове подлежат на задължително обнародване в Държавен вестник и преди това никой акт не би могъл да породи правно действие.
    Виждате ли, самодейците имат повече юридически познания от цял Парламент, и действат! А, Вашите асоциациу Ви употребяват!
    Още по-интересното, е че нито една Заповед не е обнародвана!