И Германия ще разхлаби ограниченията от събота

В Германия се очаква още от следващата събота да отпаднат ограниченията за ваксинираните и преболедувалите Covid-19. Това предложи правителството, а гласуването в двете камари на парламента е насрочено за четвъртък и петък.

Германското правителство действа под натиска на обществото и придвижи предложение за изменение на закона за защита от инфекции, с което да отпаднат някои ограничения.

В момента, в който се установи, че напълно ваксинираните и оздравелите не представляват риск за себе си и за околните, е много вероятно за тях да отпаднат ограниченията ,обяви здравният министър Йенс Шпан, цитира БНР.

Очаква се още през уикенда ваксинираните и преборили болестта германци да си върнат голяма част от гражданските свободи, като свободно придвижване, както и отпадането на изискването за отрицателен резултат от тест и задължителната карантина след завръщане от някои държави. За връщането на гражданските свободи отдавна настоява опозицията – както крайнодясната „Алтернатива за Германия“, така и либералната партия и Левицата.

1 коментар

  1. Здравите да се разболяват за да "получат" облаги, като Права, и Свободи?
    Нещастници! Това, което правите ще унищожи 75 годишен мир заради печалби на убийци!