Вие сте тук: Начало » Актуално » Разкрита е поредна нарколаборатория в Бургас, 7 лица са задържани

    Разкрита е поредна нарколаборатория в Бургас, 7 лица са задържани

    111Седем лица са задържани за срок от 24 часа за отглеждане на конопени растения в специално оборудвано за целта помещение, разположено в промишлената зона, заключена между бургаските улици „Одрин” и „Цар Калоян”.

    При извършеното претърсване на помещението / с обща площ около 40 квадрата/ от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас са намерени и иззети : 92 конопени растения, подготвени за изсушаване, 94 саксии, в които са отглеждани конопените растения, влагоабсорбатор, вентилатори, термометри, близо десет неонови лампи, специални филтри за неутрализиране на отделяната от растенията спец5фична миризма, пликове с общо 400 грама суха зелена тревна маса / канабис/, течни торове и подсилватели за почва. При извършените допълнителни процесуално–следствен действия са намерени и иззети мобилни апарати, ползвани от задържаните, преносими компютри, електронни носители, ръкописни бележки, съдържащи записки за отглеждане на конопени растения и други. Извършени са множество разпити на свидетели, огледи и претърсвания.

    Под прякото ръководство и наблюдение на Окръжна прокуратура – Бургас е образувано досъдебно производство. Работата по него продължава от екип на отдел „Разследване” към ОДМВР – Бургас.

    Горе