Поморийската полиция задържа 20-годишна при спецакция срещу наркотици

policВ резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани четирима мъже и три жени – 20- годишна жена от Рудозем, общ. Смолян, 36 -годишна бургазлийка и 46 -годишна жена от Черноморец. Образувани са пет бързи производства и две преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас. Неутрализирана е една оранжерия за отглеждане на канабисови растения, съобщават от ОД на МВР-Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на:

– 20 -годишна жена от Рудозем, общ. Смолян, която на 20.05.т.г. около 19.40 ч. е била проверена, като пътуваща в л.а. «Алфа Ромео 159», с благоевградска регистрация от служители на Районно управление – Поморие. Жената е придружавана от двама младежи / на 17 и 20 години/. При извършения личен обиск в нея са открити и иззети : плик със суха зелена тревна маса / канабис/, три свивки с бяло прахообразно вещество / амфетамин/ и кафеникаво топче с неправилна форма, реагирало при направения полеви наркотест на хашиш. 20- годишната жена е задържана за срок до 24 часа в Районно управление – Поморие. По случая е образувано бързо производство.

– 29- годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който е проверен от служители на Пето Районно управление – Бургас около 15.20 ч. на 20.05.т.г. в района на училище «Васил Априлов» – намерении и иззети са : кутийка и множество торбички с бяло кристалобразно вещество / метамфетамин/ с общо тегло около 15 гр. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.