Честване на 24 май в Поморие

24-decaЧестването на празника на светите братя Св. Св. Кирил и Методий, на  българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност -24 май започна в Поморие с тържествено шествие по главната пешеходна улица. В него  се включиха възпитаници от различни учебни заведения в общината, учители, културни дейци, общественици, граждани и гости на Поморие.

%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5Под звуците на Общинския духов оркестър, шествието тръгна от началото на пешеходната зона по посока площад „Св. Св. Кирил и Методий“, където на откритата сцена пред НЧ „Просвета 1888“  се състоя празничният концерт, с участието на възпитаниците на ДГ„Детелина“, ДГ „Веселушко“, СУ “Иван Вазов”, КСТ „Блясък“ и ДФТА „Раковина“. Рецитал по стихове на Иван Вазов изпълниха ученици от СУ “Иван Вазов”, с ръководители Петя Казакова и Лидия Пенова.

Наградени от кмета на община Поморие Иван Алексиев  бяха заслужили деятели на просветата и културата. Той връчи почетни грамоти на бивши директори на училища и детски градини, на учители и културни дейци за дългогодишна, цялостна и високопрофесионална дейност в системата на предучилищното и училищно образование в община Поморие.