Снимат новия български филм „Завръщане 2“ в Поморие

niki-ilievРежисьорът Ники Илиев ще снима част от новия си филм „Завръщане 2“ в Поморие, вдъхновен от красотите на града. Заснемането е предвидено  за месец юли 2021 г. , а премиерата на филма се очаква до края на 2021 г.

„За продължението на филма „Завръщане“ –  част 2 предвиждаме да заснемем сцени на не толкова познати, но красиви места в България. Целта е да представим красотата и духа им, за да може да се привлекат туристи от страната и чужбина. Сюжетът на филма е изцяло позитивен, какъвто беше и този на първата част, което ще бъде отразено в сцените от филма, като разбира се ще заснемем съответните културни и исторически обекти по възможно най-красив и обаятелен начин.“, сподели Ники Илиев по време на срещата си с кмета Иван Алексиев, на която присъства и продуцентът Башар Рахал, съобщиха от Община Поморие.

zavry6tane2Първата част на романтичната комедия предизвика фурор в кината през 2019 година и се превърна в най-гледаният български филм. Амбициите са същото да се случи и със „Завръщане 2“.

Във втората част героите отново се събират, този път на морето, за да се опитат да помогнат на Бранимир в завършването на първия пълнометражен филм на Ачо, в който той е главен актьор, сценарист и продуцент. Филмът спира снимки заради липса на бюджет и единствения начин да бъде реализиран е, ако приятелите му помогнат с каквото могат. Тъй като никой от тях няма опит в киното, това води до редица комични ситуации и изненадващи взаимоотношения с половинките им…В главните роли ще влязат Орлин Павлов, Башар Рахал, Йоана Темелкова, Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Клоуи Рахал и самият Ники Илиев. Място на действието: Пловдив, Поморие и Приморско.

Снимките в Поморие започват на 12 юли. Част от сцените ще се изпълняват с пътуващи автомобили по ул. „Проф. П. Стоянов“, а други ще бъдат снимани на Стария кей и на крайбрежната алея и плажа до „Сънсет ризорт“.

В тази връзка е издадена заповед за временна организация на движение и престой на МПС и ППС в гр. Поморие, както следва:

За периода от 08:00 ч. на 12.07.2021 г., до 24.00 ч. на 15.07.2021г., се забранява движение и престой на МПС и ППС  в участъка на пътния остров намиращ се непосредствено между “Penelope palace” и Хотел „Сънсет Ресорт“, зад “Aruba beach bar„ където ще бъдат осигурени 20 паркоместа за снимачния екип.

За периода от 18:00 ч. до 22:00 ч. на 12.07.2021г., се забранява движение и престой на МПС и ППС по дигата между Поморийското езеро и Черно море, ул. „Професор Стоянов“ 36 (Почивна станция “Козлодуй” – „Обръщалото“).

За периода от 18:00 ч. до 21:00 ч. на 13.07.2021 г., се забранява движение и престой на МПС и ППС на  паркинга на пасажерското пристанище, където ще са ситуирани 15 автомобила от снимачния екип.