Предстои саниране на СУ „Иван Вазов“ и два жилищни блока в Поморие по проект

souПредстои саниране на СУ “Иван Вазов” и два жилищни блока в Поморие по проект, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

„Това е изключително важен проект за Поморие, не само заради огромния ефект от санирането на жилищните сгради и от ползите за всяко едно домакинство в тях, но и затова че основната сграда на най-голямото училище в града също ще бъде санирана. Освен че подобряваме средата за живеене, чрез проекта ще създадем и по-добри условия за образование на нашите деца. Строителните дейности ще започнат първо с училището, за да можем през времето на лятната ваканция да приключим и наесен да посрещнем учениците в обновената сграда.“, каза кметът Иван Алексиев по време на днешната начална пресконференция по проект на Община Поморие за саниране на СУ „Иван Вазов“, бл. 11 на ул. „Солна“ и бл. 13 в кв. „Свобода“.

На срещата присъстваха представители на фирмите изпълнители, директорът на СУ „Иван Вазав“ и живущи в двата блока. Ръководителят на проекта – инж. Михаил Кондакчиев представи основните дейностите, които ще бъдат реализирани, а именно:

В СУ „Иван Вазов“ и във физкултурния салон към него ще бъде подменена дървената, метална и алуминиева дограма с PVC 5 камерна, с двоен стъклопакет. Външните стени ще бъдат топлоизолирани, покривът ще бъде  топло- и хидроизолиран, а всички лампи подменени със светодиодни такива.

В Бл. 13, кв. „Свобода“ и Бл. 11 на ул. „Солна“ се предвижда подмяна на неподменената и компроментирана дограма; демонтаж на съществуващите парапети и иззиждане нови, иззиждане на странични панели на неостъклените балкони, демонтаж на съществуващата разнородна топлоизолация и монтаж на нова. Топло- и хидроизолиране на покрива и подмяна на осветителните тела в стълбищните клетки с LED и датчици;

Проектът Изпълнение на мерки по “Енергийна ефективност в периферните райони – 3” за СУ “Иван Вазов”, жилищна сграда на ул. „Солна” №11, жилищна сграда в кв. Свобода № 13, гр. Поморие, Община Поморие, по Договор за БФП № BG16RFOP001-2.003-0030-C02, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Региони в растеж” 2014–2020г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие, и е със срок на изпълнение до 04.09.2022 г.