Празнуване Деня на детето в Поморие

deca-1-uniВеликият Мики Маус, симпатичният Миньон и палавият Смърф пристигнаха в Поморие, за да празнуват Деня на детето – 1-ви юни, в компанията на най-веселите и усмихнати деца. Откритите ателиета за „Рисуване с пясък”, „Скреч арт работилница” и  „Нарисувай си шапка” привлякоха талантливите малки художници да изработят собствен подарък за празника, съобщиха от Община Поморие. Огромно платно, изрисувано от децата с текстилни спрей бои, се превърна в празничен декор, а мобилно фото студио запечата стотици детски усмивки и слънчеви лица в моментни снимки.

Пипи Дългото чорапче и Карлсон, който живее на покрива, участваха във весело парти, пълно с песни, танци и игри, създавайки празнично настроение и радост на всички – и малки, и големи.

По случай Деня на детето, Община Поморие осигури еднодневна екскурзия на децата от ЦНСТ  гр. Поморие и ЦНСТ – с. Бата, за посещение на Зоопарк Бургас, в удобно за тях време.

Община Поморие благодари на всички дарители, които осигуриха лакомства за децата през днешния празник: Вкусните пшенични пръчици „Зайо Байо“, подарък от производители им „Сани-Конс Тодорови с-ие” СД; Сладолед за всички от Сладоледи Нестле и Супермаркети “Мега”; Мини кексчета „Капъл кейк“, осигурени от „Победа“ АД; Минерална вода за всички деца от фирма „Тимбарк“ България ЕООД; Костюмите на приказните герои осигуриха Николай и Фотко Куминкови. Сърдечни благодарности и на р-нт “Старото казино” за гостоприемството!