Десетки атлети от цялата страна участваха в атлетическия пробег„Поморие Рън“

Близо 90 атлети от 10 града от цялата страна участваха в третия атлетически пробег от веригата „Рън България“ – „Поморие Рън“, който се проведе днес на дигата между Поморийското езеро и Черно море. В първата половина на трасето атлетите бягаха по пясък, а във втората – по черен път.

В състезанието за начинаещи, с дистанция от 2021 м, се включиха директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Поморие Антон Лалев и общинският съветник Станислав Ангелов. Най-добрите в тази надпревара при момчетата бяха: Руслан Янев (Варна) – национален шампион на 800 м и 1500 м при момчетата под 16 години, следван от Радослав Илиев (Варна) и Асен Иванов (Атлет 2004 – Поморие), а при момичетата: Христина Тодорова (13 г.), следвана от Естел Даскалова и Мая Русева, и трите от спортен клуб „Черно море Атлетик – Варна”.

В любителското бягане се включи и един от най-добрите български атлети в овчарския скок – Валентин Видев, който с личния си рекорд от 5.65 м е в топ 10 за всички времена в тази дисциплина.

На дългата дистанция от 10,25 км, живеещият в България угандиец Исмаил Сенанджи (Евър – Варна) подобри миналогодишния си резултат и спечели първото място с време от  35:53 мин. Шабан Мустафа (Сунгурларе) и Йоло Николов (Ботевград) заеха съответно второ и трето място.

Една от най-добрите ни атлетки в бяганията на дълги разстояния Маринела Нинева спечели убедително с 43:29 мин. пред нейната съотборничка Елена Димитрова (Дряново) и Маринела Цекова (Троян).

Парични награди получиха първите шест в класирането при мъжете и жените, а за всички, които финишираха, бяха осигурени специални медали. Призьорите бяха наградени от директора на дирекцията с ресор „Спорт” в Община Поморие Антон Лалев и от ст.експерт „Спортни дейности” Аделина Чолева, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.

Събитието завърши с обща снимка на най-добрите бегачи в „Поморие Рън” – 2021 г.