Референдумът в селата Баня, Емона, Паницово и Козница е на 4 юли 2021 г.

referendumЦентралната избирателна комисия обяви решение №230-МР/14.06.2021 за произвеждане на местен референдум в следните населени места от община Несебър: с. Баня, с. Емона, с. Паницово и с. Козница на 4 юли 2021 г.

С решението е определено, че еднократно възнаграждение на членовете на ОИК – Несебър, област Бургас, за подготовка и произвеждане на местен референдум в следните населени места на 4 юли 2021 г., е за: председател – 460 лв, заместник-председател – 430 лв, секретар – 430 лв, член – 400 лв.

Еднократното  възнаграждение на членовете на СИК за произвеждане на местния референдум е по за: председател – 40 лв, секретар – 35 лв, член – 30 лв.

На членовете на СИК по чл. 444, ал. 1 от ИК, които предават протоколите и книжата в ОИК, определя по 10 лева допълнително възнаграждение извън посоченото.

Възнагражденията на ОИК и СИК, както и разноските при евентуално обжалване на резултатите са за сметка на общинския бюджет, като възнагражденията не се облагат с данъци по ЗДДФЛ. Осигурителните вноски по Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравното осигуряване са за сметка на общинския бюджет.

За времето на работа в извънредна епидемична обстановка, обявена с акт на компетентен държавен орган, членовете на ОИК и СИК получават допълнително възнаграждение в размер на 50 на сто от възнаграждението по т. 1 или т. 2 и т. 3 от настоящото решение.

1 коментар

  1. И, този, и предходния "референдум" са незаконни!
    По тази "логика" ще инициирам референдум за отделянето на Община Поморие, по подобие на Монако!
    Факт е, че тези които искат да се отделят нямат финансовите, и икономически възможности за да се самоуправляват!
    Нямат стратегия за собственото си развитие, като самостоятелна административна единица, която ще носи отговорност!
    ЦИК, кои бяхте Вие?