Парад на ретро автомобили и Джаз фест в Поморие в съботния ден

dscn9848-scaled“Ford” A от 1928 г. спечели специалната наградата на кмета на ретро парада за старинни и класически автомобили и мотори, който се проведе днес в Поморие. Победителят бе определен от кмета Иван Алексиев, който лично връчи наградата на собственика на автомобила Валентин Дойчинов, от Авто клуб “Туида” – Сливен.

Тази година парадът събра над 90 участници от цялата страна. Стотиците посетители през целия ден имаха възможност да видят легендарни модели от миналия век – уникални Поршета, редки екземпляри на немски военни мотоциклети от началото на Втората световна война, кемпер от 1981 г., класически автомобили и возила с историческа стойност. Сред тях бе и най-старият модел на „Форд Т“ от 1910 година; VIP модели на Мерцедес, БМВ; трабанти и много други атрактивни превозни средства.

Изложението беше съпътствано от концертите на MIKE SAX – Милен Стойков и джаз квартет LA MIGRA – Страцимир Павлов,  Стоян Роянов Я-Я, Валери Ценков и Нейко Бодуров.

“Толкова хубави стари автомобили, в съчетание с приятна джаз музика, направиха деня ни прекрасен. Поздравявам Ви за тази голяма любов към автомобилите и моторите, които днес украсиха града ни. Уважавам старанието и грижите, които полагате, за да можем да ги видим в това перфектно състояние и ви благодаря за преживяването, което предоставихте на жителите и гостите на Поморие”. С тези думи кметът Иван Алексиев приветства участниците в събитието, предадоха от пресцентъра на Община Поморие.

Фестивалът “Анхиало Classic cars & Jazz fest” се организира от НЧ “Просвета 1888”, Авто Мото Клуб “Анхиало”, Община Поморие, със съдействието на бистро “При Мутафа”, Винарска изба “BOI&AR” Поморие, Винарна “Black Sea Gold” Поморие и “Anchialo” – паста за зъби с черноморска луга, които осигуриха купи, грамоти и подаръци на всички участници.