30 години Арт студио Кеа – Георги Скумов Арт

30 години  от създаването на Галерия  „Кеа” в Поморие / сега  Арт студио Кеа – Георги Скумов Арт / се навършват на 30 юни 2021 г. Според   художника, „това е добър период за творческа равносметка. И преди това съм се занимавал с рисуване, но 30.06.1991 г. даде нов смисъл на творчеството ми, събра на едно място творбите ми и вече нямаше нужда да ги разнасям по дворове и улици. Който имаше желание да ги види, можеше да посети ателие – галерията и да се докосне до моя творчески свят! От тогава, та досега“, казва той по повод 30-годишния юбилей  на своето Арт студио.

Георги Скумов е роден в град Поморие на 28.07.1952 г. През студентските си години започва сериозно да се занимава с изкуство, първоначално с рисунка и карикатура, а по – късно с графика и живопис. В творческата си биография има множество самостоятелни изложби и участия в общи изяви в региона и страната. Живее и твори в Поморие.

Уникални са живописните му платна, запечатали красотите от миналото и настоящето на град Поморие. Но най- характерното за Георги Скумов е това, че винаги  картините му са отражение на неговата душа. Не случайно негови картини са притежание на частни колекции в  България, Македония,  Сърбия, Гърция,  Италия, Русия, Украйна, Молдова,  Беларус, Чехия, Словакия, Австрия,  Германия, Латвия и др.

По повод празника в Арт студиото си  на ул. „Солна“ № 106 в Поморие,  художникът е наредил специална ретроспекция от свои картини  през годините.