Вие сте тук: Начало » Актуално » Англичаните анулират полетите към българското Черноморие

    Англичаните анулират полетите към българското Черноморие

    leti6teНовите ограничения за граждани на държави, които са в червената зона и по специално за тези от Великобритания, доведоха до масово анулиране на резервации в курортите по Южното Черноморие.
    Първият чартърен полет от Острова се очакваше да кацне следващата седмица в Бургас, но заради рестрикциите, които нашата страна въведе, е отменен, предаде БНТ.

    В петък Великобритания постави страната ни в “зелената зона” и на практика позволи на туристите да почиват у нас. От днес обаче, България забранява на британците да влизат страната ни, което доведе до масова отмяна на резервациите в хотелите в големите курорти на юг.

    Ситуацията е доста трагична. Това бялото, което е, това са провалените резервации на английски туристи, които ние очакваме с интерес. Тази година започнахме да работим с тях, казаха, че ще дойдат, но ето резултата. Сега се налага отново да търсим други клиенти, на които да ги дадем. Предполагам, че ще бъдат заети от българи и румънци, каза Румен Мончев, хотелиер в Слънчев бряг.

    Невъзможността да бъдат планирани почивките от чужбина е сериозен проблем пред бранша, който ще се отрази и на следващия летене сезон, смятат хотелиери. Липсата на британски туристи може да се отрази пагубно не само на бизнеса в Слънчев бряг.

    За нас основните пазари са Великобритания и Германия и то не само за България и за други съседни нам страни, които са ни конкуренти. Защо се спират хора, които са ваксинирани не с една, а с две дози от ваксина, призната в Европа. Нали идеята на всичко това, което правим в момента от началото на пандемията е да се ваксинираме, каза Христо Чапкънов, хотелиер.

    Към момента курортите на север от Бургас са пълни предимно с туристи, които са в зелената зона.

    От Летище Бургас обясниха, че всички чартърни полети за месец юли от Великобритания са анулирани. Първият заявен е на 2 август, а три дни преди това ще бъде преразгледан въпросът дали британците ще останат в червената зона.

    Англичаните се втурнаха към Испания

    И докато резервациите на англичаните у нас са отмени, то резервациите за полети от Великобритания до Испания нарастват чувствително след обявяването на отмяната на карантината за ваксинирани британци след завръщането в родината им. Това сочат данни на браншова асоциация, цитирана от Франс прес и БТА.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе