Изложба живопис на Йордан Маринов

izl-yordan-marinov0Изложба живопис на един от най-емблематичните художници и изявен маринист Йордан Маринов е открита  в Галерия „Неси“ в Бургас,  на ул. „Александровска“ №12.

Морето е първата и нестихваща любов на твореца. Палитрата е вечният му спътник. Маринистът често е разказвал, че следи с финес магията на светлината, дискретно и деликатно отразена в като че ли омагьосаните води. Той подчертава, че морето в картините му е тайнствено спокойно, примамливо и магично преливащо с небосвода. А детайлът – лодките носят трепет и будят въображение. Брегът е винаги зовящ за завръщане в платната на Йордан Маринов и сякаш времето губи своето реално измерение в живописната му тайнствена магия, очаровала хиляди почитатели на изобразителното изкуство.

izl-yordan-marinov2Йордан Маринов е завършил  ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий” – специалност монументално изкуство при проф. Никола Гелов. Участвал е в многобройни колективни изложби, като има и самостоятелни експозиции в страната и чужбина. Негови творби са притежание на частни колекции и галерии по целия свят. Монументални произведения на художника са собственост на обществени сгради в редица градове от страната.