51 състезатели участваха в първия плувен маратон в Поморие

pluven-maratonДистанциите от 1000 м (за категориите: „Момичета/Момчета” и „Хора с увреждания“ и 2000 м (за категория „Мъже/Жени“) днес предизвикаха общо 51 смели мъже и жени да вземат участие в първия плувен маратон „На вълната на Поморие”. Освен от Поморие, участници имаше от Бургас, Русе, Обзор, Св. Влас, Враца, София, Пловдив, Стара Загора, Черноморец, Етрополе, Кубрат и Украйна.

Най-бързите плувци получиха грамоти, купи, парични и предметни награди. Спечелилите първо място получиха и икона на закрилника на град Поморие – Св. Георги Победоносец. Наградите връчиха: кметът на община Поморие Иван Алексиев, председателят на Общинския съвет Адам Адамов и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Поморие Антон Лалев, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Всеки регистриран и стартирал участник получи тениска и подаръци от организаторите, а на финала на състезанието всеки от тях получи и своето първо морско кръщение лично от владетеля на моретата и океаните Нептун.

pluvenНай-възрастният участник в морското състезание е на 76 години, а най-младият – на 16. Седем жени се съревноваваха за първите места, сред които и поморийката  Албена Пенева, представител на хората с увреждания, която за пореден път даде пример със силата на духа си.

Събитието се организира от Община Поморие, съвместно с Български червен кръст – Бургас, Общинска организация на БЧК – Поморие и със съдействието на ИА „Морска администрация“ – Бургас, РДГД „Гранична полиция“ – МВР, УКОМП – Поморие и МБАЛ Поморие.