Какъв септември ни очаква – прогноза за септември 2021 г.

rptСептември се очертава спокоен. Това е месец с пет ретроградни планети, а в периода от 27 септември до 6 октомври – стават 6. Ретроградността е винаги свързана с притихване и вглеждане навътре към себе си, затова и този период е подходящ именно за това.
Много се говори за ретроградния Уран, който ще е в тази фаза от 20 август 2021г до 17 януари 2022г. Но нека първо обясня какъв е принципът на планетата, за да стане и ясно и какво може да се очаква от ретроградното й движение. Уран е символ на свободата, независимостта, бунтарството, технологиите, интернет. Действието му е неочаквано, внезапно, аварийно. Това е планета, свързана с колективния ум. Всичко чуто, видяно, преживяно и помислено от хората се съхранява в паметта на колективен компютър и хора, със силен Уран в рождения си хороскоп имат способността като пророци да долавят тази информация.
От 2019 г. до 2025 г. Уран е в Телец и това донесе големи промени в живота на фиксираните знаци – Телец, Скорпион, Лъв и Водолей. Характерно за тези зодии е желанието за стабилност и бавна приспособимост към промените. Затова този период може да предизвикателство за представителите на тези зодии.
Уран е свързан с бунта на масите, той е символ на революция. През февруари, юни и декември Уран е в квадратура със Сатурн, който пък е символ на структурата на властта и стабилността като цяло. Този аспект вещае социална нестабилност, увеличаване на безработицата, преустройства на държавни институции и икономическа нестабилност. Когато Уран е директен възможността за конфликт с властта и разпадане на стабилността е много по-голяма от колкото по време на ретроградност. Ретроградността означава принцип насочен навътре, което както и да го погледнем показва, че реформите са в застой. Може да се генерират нови идеи и проекти, но самата реализация да е на по-късен етап.

Септември е месецът на зодиакалния знак Дева, свързан с практичността, разума и логиката. Най-силният аспект през месеца е опозицията на Слънцето в Дева с Нептун в Риби. Два противоположни знака, но това в никакъв случай не означава конфликт – просто логика срещу чувства. Това е по-скоро романтичен период и благодатен месец за хората на изкуството – художници, музиканти, танцьори и певци. Могат да имат нови вдъхновения и прекрасни проекти.
На 7.09 е Новолунието в Дева и добре за започване на нови начинания. Девата има отношение към здравословното хранене и е чудесен период за започване на хранителен режим.
Но тогава е точната опозиция на Слънце-Нептун и е възможно прекалено структурираните и рационални хора да преживеят този период като прекалено объркващ, защото нямат способността да се доверяват на интуицията си.  А Нептун е символ на въображението, интуицията, чувствителността, безусловната любов. Емоционалните хора и творците ще се плуват в свои води, а психолозите ще имат много работа. При много от хората е възможно да се появи безсъние.
На 10.09 Венера, планетата на любовта преминава в Скорпион и чувствата стават все по-страстни и интензивни. Засилва се ревността.
Нептун управлява моретата, океаните, изобщо течностите затова е добре хората да се пазят от аварии по вода, както и от натравяния с алкохол и храна. Особено в началото на септември.
По отношение на политическата обстановка у нас ситуацията ще остане все така неясна и размита, но ако трябва нещо да се договаря от 7.09 до 27.09 е подходящ период за това.
От 27 септември започва ретроградната фаза на Меркурий, който е свързан с взаимообмена на информация на всички нива на битието – транспорт, интернет, компютри, телефони (техниката като цяло), договори, документи. Не е добре да се подписват каквито и да били договори, а всякакви сериозни покупки е добре да се отложат за след 18 октомври, когато Меркурий ще стане директен. Добре се спазват тези препоръки още от 25 и 26.09 (двата дни преди ретроградността).
15 септември е първият учебен ден, но смятам, че Нептун ще направи учениците много разсеяни и откъснати от учебния процес. Затова родителите не бива много да притискат децата, а да им дадат малко повече толеранс и време за адаптация.
Като заключение искам да споделя, че ще се потопим в един топъл, влажен и романтичен септември, подходящ за нова любов и нежни чувства. Насладете му се!
Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com
Снимка: Valentina Georgieva