„Гранична полиция“ за два дни е предотвратила 480 опита за нелегално влизане в страната

migrantiНад 480 опита за нелегално преминаване на границата ни от мигранти са предотвратили от „Гранична полиция“ през последните два дни.

Най-голям брой са опитите за влизане в страната на нелегални имигранти в неделя – 341.

От „Гранична полиция“ обясняват, че 268 от тях са направени на българо-турската граница, останалите – на българо-гръцката.

В понеделник срещу вторник у нас не са допуснати да влязат 148 нелегални имигранти. Повечето от тях са направили опит да влязат в страната отново от Турция.

В София в последните два дни са заловени общо 16 нелегални имигранти. Най-голямата група е от петима мъже от Афганистан, открити преди ден на „Ботевградско шосе“. Вероятно мигрантите са били изоставени в района от трафиканти.

В столицата при проверка са заловени двама нелегално пребиваващи мароканци. При друга операция, пак на полицията в София, на бул. „Никола Габровски“ в ранните часове на днешния ден са открити 5-има сирийци, предаде БНР.

Заради засиления мигрантски натиск от столичната полиция обясниха, че са засилили и наблюдението върху районите, където по принцип се събират мигрантски групи.