Вие сте тук: Начало » Актуално » 10 000 здравни работници в Гърция са отстранени от работа, защото не са ваксинирани

    10 000 здравни работници в Гърция са отстранени от работа, защото не са ваксинирани

    gyrciqДесет хиляди здравни работници в Гърция са отстранени от работа днес, защото не са ваксинирани срещу Covid-19, съобщи БНР. От 1 септември имунизацията им е задължителна. Мярката предизвика недоволство и протести пред болниците. Правителството в Атина е категорично, че няма да отстъпи.Медиците протестират пред болниците от тази сутрин с искане за отмяна на задължителния характер на ваксината. По информация на синдикатите от днес десет хиляди здравни специалисти остават без работа и то в разгара на четвъртата вълна на коронавируса.”До седмица ще блокира здравната система, има риск за болните”, предупреждават лекарите.

    Медиците съобщават за готовност за стачка във всички държавни болници. От днес задължително трябва да са ваксинирани и фармацевтите, както и лекарите на частна практика. Заплашени са от глоба до 50 хиляди евро и отнемане на лиценза за работа. Медицинските работници трябва да са имунизирани, за да предпазят собственото си здраве и пациентите, подчерта премиерът Кикиакос Мицотакис.

    Законът за задължително ваксиниране на работещите в здравните заведения се прилага от днес без изключения, съобщават от здравното министерство.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе