България е 1/8-финалист на европейското по волейбол

Мъжкият национален отбор по волейбол на България продължава на 1/8-финали на европейското първенство 2021. Националите завършиха с чест и достойнство в група В Острава (Чехия), като надиграха Беларус с 3:1 (25:13, 25:18, 24:26, 25:22) в последния си мач от този поток, предаде БНР.

С това “лъвовете“ изпълниха задачата си за излизане от груповата фаза и продължават своя път напред в турнира.

Съперник на 1/8-финала ще бъде Франция или Германия. Това зависи от мястото, на което тимът ни ще завърши в крайното класиране на група В. В момента „лъвовете“ са трети с три победи, две загуби и 8 точки. В последния мач за деня Чехия се изправя срещу лидера Италия, който е без загуба до момента. Феърплей от страна на „скаудра адзура“ и  успех срещу домакините ще запази третета ни позиция. Победа за домакините ще доведе до четвърто място на България в крайното класиране.

Стартов състав на България: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Тодор Скримов, Алекс Грозданов, Светослав Гоцев – Владислав Иванов-либеро.

България отново показа, че умее да се събира в трудни ситуации и когато има желание и воля може да постигне всяка цел. След трудностите в последните две срещи и неубедителното представяне игра, днес нашите показаха различно лице. През по-голямата част от мача играха така, както фенове и приятели на волейбола всички искат да ги виждат. Играха събрано, концентрирано и не дадоха шансове за противодействие на съперника.