Празник на Местна инициативна група /МИГ/ – Поморие

dscn1069-scaledС изложение на местни производители и дегустация на продукти, произведени на територията на община Поморие,  бе отбелязан празникът на Местна инициативна група /МИГ/ – Поморие.

“Преди четири години създадохме „МИГ-Поморие“ с ясна цел да бъде в помощ не на Община Поморие, а както на местните производители – земеделски и неземеделски, така и на местния малък и среден бизнес. С днешното събитие се стремим да популяризираме резултатите от дейността на сдружението, а участниците, които вече реализират своите проекти, са пример за това как „МИГ Поморие“ може да подпомогне развитието на нов бизнес или стабилизирането на съществуващ“, каза по време на събитието кметът Иван Алексиев, който е и председател на Сдружение „МИГ-Поморие“, съобщи пресцентърът на Община Поморие.

Изпълнителният директор на „МИГ-Поморие“ Николай Бояджиев също приветства гости, участници и бенефициенти на „МИГ Поморие“ и пожела ползотворно сътрудничество и занапред.

Във фоайето на НЧ „Просвета 1888“ присъстващите имаха възможността да се запознаят с производствата на местни фирми от Поморие, Гълъбец, Страцин, Ахелой и др.

За празничното настроение се погрижиха децата от КСТ „Блясък“ и КСТ „Поморие“.

Част от програмата на празника е провеждането на футболен турнир за деца в СУ “Иван Вазов” гр. Поморие, на 18.09.2021 г.