Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти в Бургаско съобщават от ОД на МВР-Бургас:

odmvr_BurgasНа 17.09.т.г. около 19.10 ч. в с. Лозарево, на кръстовището на улиците „Чаньо Димов” и „Първи май”, лек автомобил „Тойота”, с шуменска регистрация, управляван от 31- годишен мъж от Шумен не спира на пътен знак „СТОП” и допуска пътен инцидент с правомерно движещ се по път с предимство товарен автомобил „Опел”, със сливенска регистрация, управляван от 19- годишен мъж от Сливен. От ПТП пострадали пътуващите в л.а. „Опел” : 39- годишна жена от Сливен и 9 -годишното й момиченце / жената получила охлузване в областта бедрата/, а дъщеря й- охлузване в областта на носа и болки в областта на долната челюст и корема/. И двете са прегледани в МБАЛ – Сливен и освободени за домашно лечение.

На 18.09.т.г. около 09.50 ч. в района до бл. 7 в ж.к. «Майор Вишняев» в Малко Търново, по неустановени до момента причини настъпва пътен инцидент между : лек автомобил «БМВ 530 Д Х-Драйв», с бургаска регистрация, управляван от 28 -годишен мъж от Малко Търново и 11- годишна велосипедистка от Малко Търново, която е откарана до МБАЛ «Бургасмед», където е прегледана и освободена за домашно лечение.

На 18.09.т.г. около 16.35 ч. на пътя Бургас – Средец, км. 68+000, в условията на неправилно изпреварване настъпва пътен инцидент между : л.а. «Киа Рио», с бургаска регистрация, управляван от 19- годишна бургазлийка, л.а. «Тойота Рав 4», с бургаска регистрация, управлван от 56- годишен мъж от с. Орлинци, общ. Средец и л.а. «Марцедес С 220», с бургаска регистрация, управляван от 58- годишен бургазлия. От ПТП пострадали пътуващите в л.а. «Тойота» : 27 -годишен мъж от с. Градец, общ. Котел / настанен за наблюдение в УМБАЛ – Бургас в отделение «Неврохирургия»/, 28- годишната дъщеря на водача от с. Орлинци / получила фрактура на черепа и отток в мозъка, настанена за наблюдение и лечение в УМБАЛ – Бургас/, 55 -годишната съпруга на водача и майка на 28- годишната потърпевша / с диагноза «политравматизъм» настанена за лечение в отделение «Реанимация» към УМБАЛ – Бургас/ и двете деца на 28- годишната жена / 5- годишно момченце и  десет месечно момиченце – и двете деца са настанени за наблюдение в отделение «Педиатрия» към УМБАЛ – Бургас за наблюдение/.

На 18.09.т.г. около 17.29 ч. на автомагистрала «Тракия», км. 356+500 в посока Бургас, л.а. «Инфинити Q 50», с бургаска регистрация, управляван от 55-годишен бургазлия, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост / дъжд и мокра пътна настилка/, самостоятелно катастрофира, преобръща се и блъскайки се в предпазната ограда. От ПТП пострадал водачът на автомобила, който с контузия на главата, гръдния кош и рамото, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и отказал болнично лечение.

На 18.09.т.г. около 18.18 ч. на бургаската улица «Иван Вазов» край хотел «Вега», л.а. «Форд Фиеста», с бургаска регистрация, управляван от 47- годишна бургазлийка, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост / дъжд и мокра пътна настилка/ навлиза в платното за насрещно движение и блъска челно правомерно движещия се там л.а. «Шкода Октавия», с бургаска регистрация, управляван от 39- годишен бургазлия. От ПТП пострадали двамата водачи, като водачката на л.а. «Форд» получила контузия на лумбален сегмент, без опасност за живота / отказала настаняване в болнично завадение/, а водачът на л.а. «Шкода» получил порезни рани на лявата ръка / прегледан и освободен за домашно лечение/. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол, като пробата на 47 годишната бургазлийка била положителна – 0.47 промила.