Близо 10 кг марихуана е открита и иззета от частен дом в Поморие

kanabis2Мобилна лаборатория за производство на синтетични наркотици и мини-ферма за отглеждане на канабисови растения са неутрализирани в резултат на полицейските действия на служители от ОДМВР – Бургас, участвали в мащабна специализирана операция по противодействие производството и разпространението на наркотични вещества. Задържани са общо 11 лица, като са образувани и съответните досъдебни производства , съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.  За шофиране след употреба на наркотични вещества са задържани трима водачи на МПС. Иззети са големи количества наркотици, сред които : канабис, марихуана и метамфетамин.

На мансарден етаж в къща в Стария Несебър, обитавана от 40- годишен несебърлия, са открити и иззети общо 22 саксии с канабисови растения, изсушени стръкове от същото растение, разсад и множество растителни торове. Точното количество на намерената канабисова маса е в процес на изясняване.

Близо 10 кг марихуана е открита и иззета от частен дом в Поморие, разположен на ул. «Димо Хаджидимов”, обитаван от 33- годишен помориец. В частен имот в несебърското село Паницово, собственост на помориеца, са открити и иззети 20 откъснати зелени канабисови стебла с листа и съцветия.

Близо килограм суха тревна маса / канабис/ е открита и иззета от частен дом, разположен на бургаската улица „Кооператор”, стопанисван от 37- годишен бургазлия. Част от зелена суха тревна маса са намерени в килер в дома, а друга се сушала на специална проволка в избеното помещение на къщата.

В апартамент в бл. 37 в к-с «Братя Миладинови» в Бургас, обитаван от 22- годишна жена от Варна, са открити и иззети множество глави от съцветия, реагирали при направения полеви нарко-тест на марихуана с общо тегло около 120 грама.

При проверка в приземно помещение, разположено в Централната градска част на Бургас, обитавано от криминално проявен бургазлия, са намерени и иззети : стъклена колба, две шишета разредител, найлонови торбички с кристалообразно вещество и канабис, електронна везна и др. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Задържани са още пет лица от Бургас на възраст от 17 до 43 години, от които са иззети различно по вид наркотични вещества / канабис, съцветия марихуана, метамфетамин и хапчета/.

Установени са трима водачи на моторни превозни средства, шофирали след употреба на наркотични вещества – 28 -годишен бургазлия шофирал след употреба на канабис, 25- годишен бургазлия, шофирал след употреба на амфетамин и метамфетамин и 35- годишен бургазлия, шофирал след употреба на амфетамин и метамфетамин.