В МБАЛ- Поморие откриват кабинет за пациенти със съмнение за Ковид-19

triajen-k-tОт 07.10.2021 г. в МБАЛ -Поморие ще отвори врати триажен кабинет за пациенти със съмнение за Ковид-19. В него ще се извършват безплатни прегледи на пациенти с коронавирусни симптоми, включително тестове, кръвна картина и рентгенови изследвания, без необходимостта от предоставяне на талони от личните лекари, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

„В триажния кабинет ще работи медицински екип, който ще преценява състоянието на пациентите и съответно дали се налага хоспитализирането им. Целта е да бъде облекчена работата на медиците в болницата, тъй като в момента голяма част от пациентите сами се диагностицират с Ковид, а не малка част от хората биват изпращани директно от личните им лекари към болница само след разговор по телефон и без значение от симптомите, които имат.“, каза управителят на МБАЛ Поморие д-р Кирил Хинов.

Разходите за ремонта на помещението, където е обособен триажният кабинет са поети от бюджета на Община Поморие, а от услугата ще могат да се възползват жителите на община Поморие, както и от съседните общини – Руен и Несебър, които също се обслужват от МБАЛ – Поморие.