Министърът на образованието: Covid мерките за училища да се вземат на общинско ниво

nikolai-denkovРешенията за начина, по който училищата и детските градини ще работят по време на ограничения, свързани с пандемията, трябва да се вземат на общинско, а не на областно ниво,  каза днес служебният министър на образованието Николай Денков.

„Защото най-големите проблеми са именно в селата, в малките градове, по отношение на учебния процес, а именно те се оказват най-малко засегнати от заболеямостта. Например в Кюстендил имаше община с 30% отсъстващи ученици и няколко други общини с 0%. Очевидно е, че този областен подход не е удачен“, заяви Денков

Очаква се нови ограничителни мерки да бъдат обсъждани утре.

Няма опасност за финансовата стабилност на учебните заведения, увери още Николай Денков. Той каза това по повод изразени от училищни директори опасения от големи разходи около противоепидемичните мерки:

„Огромната част от училищата – над 80%, всъщност са добре финансово и имат средства да посрещат нуждите си. Въпросът е за останалите 10-20%. С работодателските организации, следим внимателно, ако има проблеми, ще реагираме за конкретно всяко училище“, цитира БНР.

1 коментар

  1. Е да де, ама 98 % от Кметовете, и Съветниците са зависими от Решенията на политическите ръководства, които са ги издигнали, съответно от техните лидери, а не от Суверена! Лошото е, че този проблем е равно пропорционално с всички останали отрасли на Икономиката.
    Да попитам Нашите Съветници, и Кмет …. Знаят ли, помнят ли каква борба бе да се извоюва т.н. автономност на Общините?
    Колкото повече се отказваме от самостоятелност, толкова и по независими ставаме! Зависимостите не водят до растеж, водят рецесия след себе си!