Вие сте тук: Начало » Актуално » 20% отсъстващи ученици са основание за преминаване към дистанционно обучение

    20% отсъстващи ученици са основание за преминаване към дистанционно обучение

    nikolai-denkovУчителите без зелен сертификат могат да преподават дистанционноq  каза пред бТВ министърът на образованието Николай Денков по повод на обсъжданите нови мерки срещу разпространението на коронавируса в училищата.

    “Идеята за задължителен зелен сертификат е новият елемент в мерките и той идва като предложение от Министерството на здравеопазването, което в настоящата ситуация с пика на четвъртата вълна на COVID-19, трябва да бъде подкрепено”, каза Денков.

    Според него въвеждането на зелен сертификат може да доведе и до отлив на педагози, но това ще бъде временно, защото и мерките ще бъдат временни, докато броят на заразените и хоспитализираните спадне.

    Отново в прерогативите на Министерството на здравеопазването е да издаде заповед за затварянето на училищата и детските градини, а МОН отговаря за организацията на обучението в този случай, посочи Дянков.

    20% отсъстващи деца или 30% карантинирани паралелки са основание за преминаване в дистанционно обучение, заяви министърът на образованието, цитира БНР.

    Един коментар

    1. Добре де… Ако тези 20 или 30% не могат да консумират материала дистанционно, то какво се случва с тях? Ще го наваксват през ваканциите? Ще ходят на "неделно" училище за пропуснатия материал, или?
     За да задължите някого със сертификат, то…
     1. Държавата носи отговорност
     2. Производителя носи отговорност
     Така, както е с всички останали задължителни имунизации.
     Ясно ли е?

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе