20% отсъстващи ученици са основание за преминаване към дистанционно обучение

nikolai-denkovУчителите без зелен сертификат могат да преподават дистанционноq  каза пред бТВ министърът на образованието Николай Денков по повод на обсъжданите нови мерки срещу разпространението на коронавируса в училищата.

“Идеята за задължителен зелен сертификат е новият елемент в мерките и той идва като предложение от Министерството на здравеопазването, което в настоящата ситуация с пика на четвъртата вълна на COVID-19, трябва да бъде подкрепено”, каза Денков.

Според него въвеждането на зелен сертификат може да доведе и до отлив на педагози, но това ще бъде временно, защото и мерките ще бъдат временни, докато броят на заразените и хоспитализираните спадне.

Отново в прерогативите на Министерството на здравеопазването е да издаде заповед за затварянето на училищата и детските градини, а МОН отговаря за организацията на обучението в този случай, посочи Дянков.

20% отсъстващи деца или 30% карантинирани паралелки са основание за преминаване в дистанционно обучение, заяви министърът на образованието, цитира БНР.

1 коментар

  1. Добре де… Ако тези 20 или 30% не могат да консумират материала дистанционно, то какво се случва с тях? Ще го наваксват през ваканциите? Ще ходят на "неделно" училище за пропуснатия материал, или?
    За да задължите някого със сертификат, то…
    1. Държавата носи отговорност
    2. Производителя носи отговорност
    Така, както е с всички останали задължителни имунизации.
    Ясно ли е?