Авария остави без ток Сл. бряг, Несебър и Поморие

Разпечатай

На 12.08. авария в два трансформатора в подстанция „Сл. бряг“, собственост на Националната електрическа компания /НЕК/остави без ток част от клиентите на EVN Bulgaria в Слънчев бряг, Несебър, и Равда.
Според данните, с които дружеството разполага, аварията възниква в 20.17 ч. В 20.51 ч.започва поетапното включване и до 22.17 ч. захранването е било възстановено за всички клиенти.По същото време изключване на извод 20 киловолта от подстанция “Хоризонт” прекъсва електрозхранването за част от град Поморие.
Екипите на „ЕВН България Електроразпределние” АД започват работа по възстановяване на захранването чрез поетапно включване на клиентите, което с намаляване на общия товар става напълно възможно след 03.00 ч.
Тези два случая, както и нарасналата консумация в региона показват нуждата от инвестиции не само в електроразпределителната мрежа, оперирана от “ЕВН България
Електроразпределение” АД, но и в електропреносната система, собственост на НЕК.
С оглед на очакваните високи температури в близките дни и свързаното с това голямо потребление, “ЕВН България Електроразпределение” АД осигурява допълнителни дежурства на своите служители и техника в района на Черноморието.

Етикети: ,