Алексиев пое отговорността за продължаващите строителни дейности в Поморие

Разпечатай

Искам да се извиня на всички! В момента Поморие е малка строителна площадка по вина на общината! Казвам го най-отговорно и мога да понеса отговорността, но имаме крайно неотложни мероприятия по брегоукрепването на крайбрежния булевард и на двата паркинга, които трябва да приключим. Особено значение за забавянето се оказаха процедурите по тегленето на кредита. До 10 дни всичко ще приключи. Не е морално да се въведе забрана за всички строители, а в същото време общината да продължи да извършва строителни дейности, заяви кметът Иван Алексиев на традиционната открита оперативка с ръкводители на местни органицаии и фирми. Поради тази причина и община и строители продължават. В момента, в който общината приключи, ще бъде наложена пълна забрана за строителство, дори и за довършителни дейности в жилищните кооперации.
От 1 юли ще има командировани полицаи, които ще следят за реда в града.
През летния сезон градските автобуси да се движат до Руски паметник, а вечер, когато улиците са натоварени от пешеходци, последната спирка да бъде до сградата на общината, предложи омбудсманът Елена Муржева.
До месец ще излезе истината за глоф-игрището в Каблешково, коментира кметът. 7 години се криеше, мъчеше и премълчаваше, но истината ще излезе наяве и ще се разбере кой е виновен, ще има ли голф-комплекс или няма да има? Той се обърна към кмета на Каблешково да информира жителите на града, че се прави всичко възможно да има голф-комплекс, но ако го няма ще се знае кои са истинските причини.
Скоро ще стане ясно какво става и с ПФК „Черноморец”? Там много години, много неща се случиха, но и много неща се премълчаха, защото някой, някъде, някога се е договарял. Лошото е, че всичко пада върху общината, заяви още кметът.