Анна Янева: Ние сме тези, които можем да върнем държавата на хората

Разпечатай

Под звуците на тъпани и викове „Оставка“ пред храм-паметника „Ал. Невски“ в столицата започна Националният митинг-протест на БСП. Митингът се провежда под мотото „Да сложим заедно точка на катастрофата ГЕРБ“.
На площада се развяват червени знамена. На някои от лозунгите пише: „ГЕРБ – Група за Етапно Разграбване на България“, „ГЕРБ, честито, Вие сте безработни“, „Спри ГЕРБ, спаси България“ и др. Участниците в протеста са тук за по-добър живот, по-добра политика и някаква промяна.
Над 50 автобуса и 20 микробуса са спрени в района на катедралния храм „Свети Александър Невски“. Дошли са много граждани на столицата на всякаква възраст, включително майки с малки деца и детски колички. Засилено е полицейското присъствие в района на митинга.
Към момента няма индикации организирани фенове на пловдивски футболен отбор да се опитат да саботират протеста на левицата
Митингът бе открит от председателя на градската организация на БСП в София Анна Янева. Пред събралото се множество тя заяви, че БСП е партията, която може да спре разрухата, да върне справедливостта. Ние сме тези, които можем да върнем държавата на хората. Ние не искаме победата за нас, а за българите. Искаме победата за хората, защото хората и техните проблеми са най-важни за нас, подчерта тя.
Искаме победата за хората, защото сме солидарни с тях – с пенсионерите и безработните, с младите, с майките и децата, каза още Янева.

Етикети: ,