Арестуваните за черно тото излязоха от ареста

Разпечатай

Футболистите, арестувани за черно тото, вече са на свобода, съобщиха от прокуратурата. Те бяха пуснати един по един днес през интервал от 10-15 мин. Последни от ареста на Пето РПУ в Бургас излязоха играчите на Черноморец Преслав Йорданов (нападател) и Пламен Димов (защитник). Те напуснаха районното, скрити зад черни качулки и с наведени глави, за да не бъдат снимани от журналистите, предаде КРОСС.

Сред арестуваните футболисти имаше само двама играчи на Нефтохимик – халфовете  Любомир Божинов и Галин Димов. Останалите осем са от състава на „акулите” – Димов, Йорданов, Георги Терзиев, Даниел Младенов, Николай Николов, Румен Трифонов, Янко Георгиев и Яни Пехливанов.

До момента срещу нито един от футболистите няма повдигнато обвинение. Под наказателна отговорност за организиране на незаконен хазарт са подведени само 26-годишните Тодор Пачев, бивш борец, и Иван Сивев, играч на аматьорския Месембрия. Разследващите подозират, че в нелегалните залози са участвали и други футболисти и хора извън спорта.

Полицейското разследване е установило, че арестуваните са участвали със залози от 10 до 1000 лева на човек. Те са залагали в нелегални интернет сайтове за мачове от западноевропейските първенства.