Атентаторите от „Сарафово“ са трима или четирима, според Цветанов

Разпечатай

Атентаторите в Бургас са трима или четирима души. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в студиото на Дарик радио. Цветанов посочи, че атентаторите не са българи и няма информация да са пребивавали в страната ни преди с документите, с които са установени.

Вътрешният министър обаче отказа да коментира дали в случая става въпрос за международна терористична мрежа, както и дали заподозрените за атентата на летището в Бургас са граждани на една страна.

Министърът подчерта, че страната ни е водеща в разследването и докато не станат ясни фактите, България не би трябвало да възприема версиите на която и да е държава.

Премиерът Бойко Борисов категорично заяви, че в тази ситуация страната ни е водила много съгласувана политика с тази на ЕС и евроатлантическите партньори. „Неслучайно атентатът беше насочен срещу израелски туристи, за съжаление загина и български гражданин. Войната между Израел, Палестина и арабския свят, върви с пълна сила“, добави премиерът.

Министър Цветанов обяви резултата от друг криминален инцидент у нас. Той съобщи, че са заловени обирджиите на клон на „Алианц България“. Единият от тях е бил служител на фирмата и е знаел къде се намират касите и какво е разположението на офиса. По тази причина крадците са се отправили към точното място.

Припомняме, обирът стана в края на октомври тази година, тогава двама маскирани мотористи нахлуха в клона на столичния булевард „Дондуков“, пребиха охраната, завързаха касиерките и изчезнаха с парите от касата./econ.bg/