Благослов на празничната трапеза в Поморие

Разпечатай

В  деня на Рождество Христово  в поморийския храм „Св.Рождество Богородично“ тържествено бe отслужена празнична Божествена литургия, в която свещениците поздравиха всички християни и им пожелаха Божието благословение да бъде винаги с тях, за да може да преодоляват трудностите в живота и да се каляват във всяка добродетел. След тържествената литургия с концерт се представи хор “Благовестие”, с диригент Йорданка Туджарова.

Точно на обяд пред кафе „Кораба“ и пред читалище „Светлина“ едновременно се състояха организираните от общината традиционен благослов на празнична трапеза. Кметът на Поморие Иван Алексиев, придружаван от зам.кметът Диана Апостолова и зам. председателят на Общински съвет Неделчо Стайков уважиха с присъствието си и двете прояви. Алексиев отправи поздрав към всички жители на общината с пожелание за Весела Коледа, здраве и късмет!
Програмата продължи с участие на мажоретен състав към читалище ”Просвета”, Танцов клуб ”Чайка”, групата за автентичен фолклор”Здравец” към читалище”Светлина” и завърши с кръшни хора.

 

 

Етикети: ,