Благотворително баскетболно шоу дари топлина на младежи предколедно

Разпечатай

43 чифта топли зимни ботуши, два компютъра и куп лакомства получиха днес обитателите от дома в с. Бата. Коледните подаръци бяха закупени със средства, събрани от благотворителния мач, който изиграха баскетболните ветерани и младите надежди от сборния отбор на бургаските клубове „Делфин“ и „Черноморец“.
В спортна зала „Бойчо Брънзов тимът на „Бургаските орли“ победи с 85:81 младежката формация, а общо събраната благотворителна сума, която хора с добри сърца дариха на децата и младежите с умствена изостаналост, стигна 3 820 лв.
С много настроение, музика и майсторски изпълнения под коша двубоят между младостта и опита се превърна в истинско баскетболно шоу. Лични ангажименти попречиха на доайена в българския баскетбол Петко Маринов да застане на кормилото на звездния тим от ветерани. Това доведе до рокади в треньорските постове на двата отбора, като „Бургаските орли“ бяха водени от настоящия наставник на мъжкия „Черноморец“ Дечо Коешинов, а младежката формация беше изведена от Петко Стаматов.
Допълнителен заряд в благотворителната вечер внесе и конкурсът по изпълнение на наказателни удари и стрелба от зоната за три точки. Победители станаха бургаската легенда Васил Стоянов, който буквално скъса мрежата от тройката, и младият Димитър Стоянов, чийто мерник бе по-точен от наказателната линия. Двамата получиха специални награди от председателя на БК „Делфин“ и организатор на благотворителния мач Евтим Банев. Призове отнесоха и тези смелчаци от публиката, които демонстрираха точни изпълнения в ринга.
Към инициативата за една по-топла и по-щастлива Коледа за възпитаниците на социалния учебно-професионален център се присъединиха и коледарчетата от ЦДГ „Вълшебство“. Със своите песни и танци те създадоха приповдигната празнична атмосфера и показаха, че на Коледа наистина стават чудеса.
Всички участници в благотворителния мач изразиха надежда добрите инициативи да продължават и в бъдеще, за да може всеки, изпаднал в беда или нужда, да получи помощ. Когато бивши, настоящи състезатели и хора, обединени от спорта, са единни и сплотени- могат да правят големи неща. Това го доказа организаторът на благотворителния мач- БК „Делфин“. За втори път в рамките на една година чрез спорта ръководството на клуба провокира хуманно отношение у подрастващите към хората, нуждаещи се от протегната приятелска ръка.
С екипите на „Бургаските орли“ благотворително играха ветераните: Евтим Банев, Радостин Иванов, Алберт Калдерон, Павел Ламбринов, Васил Стоянов, Румен Димитров, Ивайло Петков, Тодор Георгиев, Богдан Димитров.
За отбора на младежите това направиха: Стефан Кесов, Димитър Стоянов, Димитър Димитров, Александър Бодуров, Велислав Костов, Самуил Маринов, Митко Щерев, Кирил Иванов, Мартин Ангелов, Радослав Ангелов, Галин Михалев, Методи Йорданов, Стоян Малинов.
Мега сблъсъкът бе ръководен от реферите Златин Караниколов и Илиян Желев.