Бойко Борисов посети Поморие

Разпечатай

Премиерът Бойко Борисов и министърът на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова видяха на място в Поморие пораженията на морската стихия. Кметът Иван Алексиев ги информира подробно за предприетите действия на Кризисния щаб в Поморие и Ахелой, който остава в готовност, заради лошата метеорологична обстановка, въпреки отмяната на бедственото положение.
Пред медиите Борисов изрази задоволството си от работата на кмета и Кризисния щаб. Премиерът разговаря и с рибари на поморийското пристанище, които му описаха бедстващата ситуация. Той им обеща 600000 лв. за стена и промяна в Закона за черноморското  крайбрежие, за което бургаските депутати ще поемат инициативата още от понеделник.

Зададен му бе въпрос за четирилентов път между Бургас и Сл. Бряг, на който той отговори, че кметовете трябва да започнат да правят замени на земите край този път,  за да може да се изгради.  Премиерът подчерта, че  отчуждителните процедури са много скъпи. Алексиев от своя страна заяви, че собственици на такива земи не искат заменки, а да им се плаща в кеш.  Борисов заяви на присъстващите, че за да се заобиколи Ахелой през тресавището съоржението ще струва 17 милиона лева.
„Много искам тази година да направим две отсечки четирилентови и догодина още две отсечки, за да може след като свържем АМ „Тракия“, да има четирилентов път за Созопол и за Слънчев бряг. Смятам, че това като за начало ще е добре”, заяви Бойко Борисов.