Бончо Гроздев и „Горещ пясък“ на една сцена

Разпечатай

В предпоследния ден на февруари музикантите от една от най-бургаските групи „Горещ пясък“ ще  предложат поредна серия качествена музика и добро настроение, в рамките на своя най-нов проект „Акустично“, съобщиха от пресцентъра на общин Бургас.  Специален гост на събитието ще бъде Бончо Гроздев – саксофонист,  композитор, създател на едни от първите джаз групи в България. В приятната обстановка на зала „Петя Дубарова“ в Културен център Морско казино на 27 февруари /сряда/ от 19 часа публиката ще има възможност да се наслади на невероятните солови изпълнения на  талантливия музикант, познат на бургаската публика с редица свои клубни и концертни участия, както и като автор на песента „Когато мъжете плачат“, наградена в конкурса „Бургас и морето“ през 2009 г. Както и при  първото издание на своя проект през януари, и този път „Горещ пясък“ ще представят в акустичен вариант любими на публиката свои и чужди парчета. Концертната част ще бъде допълнена с разговор с публиката по различни музикални теми.

„Акустично с Горещ пясък“ се провежда всяка последна седмица от месеца, при  вход свободен. Целта на срещите – освен приятно и различно преживяване, е да се обменят идеи, знания, опит между хора, обединени от любовта си към музиката, а защо не и да се постави начало на нови бъдещи проекти.

„Акустично с Горещ пясък“ се организира по инициатива на „Горещ пясък“ и Община Бургас в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019 г.

Група „Горещ пясък” води началото си от 1992 г. Оттогава до днес в състава й са били  различни музиканти, като от 1993 г. до 2011 г. неин фронтмен е големият композитор, поет и певец Пламен Ставрев. Днес членове на групата са: Стефка Емилова /вокал/, Светослав Михайлов /китара и вокали/, Ясен Димитров /клавишни и вокали/, Георги Русев /бас и вокали/, Росен Сеновски /китара/, Валентин Чанев /перкусии/, Атанас Миларов /ударни/.

Етикети: