ГЕРБ: Целта ни е да догоним инфлацията с повишението на доходите

Разпечатай

„ГЕРБ има за цел да догони с повишението на доходите инфлацията от 7%, всичко плюс ще бъде бонус“, заяви в предаването „Тази сутрин“ по бТВ Доброслав Димитров, депутат от ГЕРБ. „Наследихме 2009 г. с огромен дефицит, през 2010 г. възстановихме баланса и е време през 2013 г. да се повишат доходите. Хората направиха много сериозни жертви и трябва сега да получат увеличението“, каза Димитров.
Депутатът от БСП Янаки Стоилов обаче припомни, че за Коледа Тройната коалиция е давала по 150 лв. добавки. Според социалиста инфлацията е 11% и затова доходите трябва да скочат с толкова. Стоилов каза още, че трябва да се дадат по 150 лв. на всеки пенсионер за Нова година. Той бе категоричен, че минималната заплата трябва да стане 350 лв. Той припомни също така, че нивото на безработицата през летните месеци е повишено, а българите са ограничили разходите си за най-необходимите неща – лекарства и храна.
Доброслав Димитров обаче отговори, че държавата не трябва да открива работни места, а трябва да създава условия за бизнес като подобри инфраструктурата и облекчи административните процедури./КРОСС/

Етикети: ,