Гроздоберът започна, кражбите също!

Разпечатай

Кметът на община Поморие Иван Алексиев  със своя заповед от 27.08.2012г. даде началото на кампанията по гроздобера. За да бъдат предотвратени злоупотреби се забранява влизането в лозовите масиви преди 06.00 часа и след 19.00 часа, преминаването на граждани през чужди лозови масиви, освен при установено право на преминаване, предоставяне или вземане на гроздова продукция, без издаден придружителен или отчетен документ.

Със старта на гроздобера започнаха и кражбите, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР Бургас.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие по отношение кражбата на грозде, осъществена на 29.08.т.г. около 11.45 ч. от частен имот, разположен на ул. «Опълченска» № 5 в Поморие, собственост на 81 годишен помориец, са установени извършителите на деянието – това са : 62 годишния Ю.Ю., 35 год. М.А. и 48 годишната С.К., и тримата от Поморие. Констатирано е, че количеството набрано грозде е в размер на 300 кг. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29.08.т.г. около 23.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от полицейски автопатрул, за това че при проверка на лек автомобил «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, осъществена на изхода на с. Бата, общ. Поморие, установили значително количество грозде, за чийто произход пътуващи в колата лица него не могат да дадат адекватно обяснение. При разговора с : 48 годишния Р.А., синовете му – Ю.А., 22 годишен и М.А., 30 годишен и 21 годишния А.Д., всички от с. Бата, е установено че шестте чували, пълни с грозде, са набрани преди около един час по – рано от лозов масив в землището на с. Бата, стопанисван от кооперацията на населеното място. Точното количество на откраднато грозде е в процес на изясняване. Мъжете са задържани за срок от 24 часа в Районно управление «Полиция» – Поморие. По случая е образувано досъдебно производство.