Дарик напуска АБРО

Разпечатай

Българското национално Дарик радио подаде документи за напускане на Асоциацията на Българските Радио – и Телевизионни оператори (АБРО), съобщиха от медията. Ефективността на асоциацията е под въпрос и това е причина за желанието на медията да се оттегли от нея, уточняват от ръководството. Дарик бе единствената национална радиомрежа, член на АБРО. Член на асоциацията е и bTV, която в края на месец декември миналата година влезе в търговски спор с кабелния оператор „Булсатком“.
През тази седмица АБРО оповести позицията си по добилите публичност проблеми между телевизиите и кабелните оператори.
Чрез нея бяха отправени нападки към „Булсатком“, че укрива абонати. Освен това АБРО обърна внимание, че операторите задържат над 80% от приходите си, които според АБРО би следвало да се инвестират в покупки на телевизионна продукция.
Така изразена позицията на АБРО не е потвърдена от Дарик радио, тъй като медията не следи текущата кореспонденция в асоциацията, която се готви да напусне.
Тъй като намира изнесените в позицията твърдения за „манипулативни“ „Булсатком“ обяви вчера категорично намерение да потърси правата си в съда.

Етикети: ,