ДЕЛА иска оставката на кмета на Несебър

Разпечатай

Председателят на ДЕЛА Атанас Терзиев ще внесе утрешното заседание на общинския съвет на Несебър проект на декларация, с която общинските съветници ще поискат оставката на кмета и ще изразят несъгласието си с корупционния модел на управление на общината. Според текста на декларацията управлението на Николай Димитров „се характеризира единствено с множеството злоупотреби при разпореждането с общинско имущество, самоволното раздаване на отстъпено право на строеж, плащане за фиктивни ремонти и провеждането на обществени поръчки с предизвестен победител, за които бяха изпратени множество сигнали до компетентните органи.”

Поредният мотив за снемането на политическото доверие към кмета са изнесените в националната и регионалната преса скандални факти за разследвания на връзките и зависимостта на кмета от Марчело Джотолов, който беше задържани като ръководител на наказателен отряд на организирана престъпна група. Според представителите на ДЕЛА разследването на възможни връзки и зависимост на решенията на кмета от престъпната група на Октопода е недопустимо и вреди на образа на цялата община.

„Съзнаваме, че общинският съвет няма законовите механизми за прекратяване на правомощията на кмета. Целта на настоящата декларация е да демонстрира несъстоятелността на управлението и липсата на политическо доверие от обществото и общинския съвет към г-н Димитров, като наред с това покаже на гражданите на Несебър кои общински съветници се разграничават от неговото престъпно управление”, заяви още Терзиев.