Деца от СОУ „Иван Вазов” тръгват с крачкомери

Разпечатай

Учениците от 4 „б“ клас на СОУ „Иван Вазов” – гр. Поморие посетиха кабинета на кмета Иван Алексиев. Те разказаха за инициативата „Световно предизвикатество”, която има за цел да стимулира физическата активност на подрастващото поколение. В продължение на 50 дни участниците ще носят крачкомери и ще измерват разстоянието, което изминават пеша, съобщиха от общинската администрация. Към отбора на учениците се включи и кметът, на когото децата също подариха крачкомер. Неговите стъпки ще се добавят към общия резултат. Броя на направените крачки ще се вписват в специална компютърна програма, където стъпките ще се преизчисляват в километри. Колкото по-активен е класът в „реалния” живот, толкова по-надалеч ще пътуват във „виртуална” екскурзия по света. Посещавайки различни забележителности, учениците ще могат да научават географски и исторически факти, ще разглеждат фотоси и усъвършенстват езикови знания и дигитални умения.

Световното предизвикателство за деца е здравна програма, насочена срещу обездвижаването и наднорменото тегло сред децата на възраст 8-12 години, на които програмата безплатно предоставя крачкомери и книжки „Стъпка по стъпка“, в които вписват ежедневните си постижения.

България се нарежда на второ място след Обединено Кралство Великобритания в Европа по активност, тъй като 108 класа от 84 български училища са одобрени за участие в Световно предизвикателство за деца 2012, което стартира на 19.09.2012 и ще завърши на 07.11.2012 г.