ЕВН е в готовност за работа при тежки атмосферни условия

Разпечатай

Предвид очакваното значително влошаване на времето са осигурени допълнителни дежурни екипи по места

От „ЕВН България Електроразпределение” АД уведомиха, че на територията, обслужвана от дружеството, са взети допълнителни мерки предвид започналото в страната понижение на температурите и влошаване на климатичната обстановка. До сутрешните часове днес, 10.12.2010 г., няма регистрирани сериозни смущения в електрозахранването в Югоизточна България. Налице са отделни локални аварии, причинени от силния вятър, повечето в някои планински райони.

С оглед на очаквани силни валежи от дъжд и/или сняг, минусови температури и евентуално обледяване на проводници,  „ЕВН България Електроразпределение” АД е предприело необходимите мерки за осигуряване на електрозахранването при зимни условия. По места във всички 39 Клиентски енергоцентрове (КЕЦ) са осигурени допълнителен брой аварийни екипи. Всички те са в готовност да отстраняват възникнали повреди и са оборудвани със специализирана техника и материали – за сваляне на лед от проводници, снегоходки и инструменти за работа под напрежение. Допълнително бяха доставени и дизел-генератори, които са особено полезни при тежки аварии.

„ЕВН България Електроразпределение” АД разполага и със специализирана механизация – високопроходими автомобили, камиони и автовишки, както и моторни шейни за труднодостъпните планински райони.

Електроразпределителната система на дружеството е в състояние да посрещне и значително натоварване на мрежата от увеличаването на консумацията на електроенергия предвид ниските температури.

Денонощният център за връзка с клиенти е в готовност да приема сигнали и да предоставя информация на потребители. Клиентите могат да ни сигнализират 24 часа в денонощието:

ЕVN Bulgaria

Телефонен Център 24 часа в денонощието

Тел. за аварии: 07001 0007

Тел. за информация и справки: 0700 1 7777

Тел. за автоматична проверка на сметка: 0700 10207

email: info@evn.bg

Етикети: