Екипите на EVN България възстановиха захранването за над 100 населени места в Югоизточна България

Разпечатай

Към 16.30 ч. на 20.12.2012 г. ситуацията с електрозахранването в засегнатите от снежната буря райони в Югоизточна България е следната: екипите на дружеството успяха в рамките на днешния ден да възстановят захранването за 100 населени места. Частично или цялостно с нарушено електрозахранване са все още 160 селища и махали, основно в планинските и труднодостъпни части в Родопите и част от Стара планина.

 

Повече от 80 екипа на EVN България продължават възстановителните дейности по засегнатите електропроводи като дружеството използва и съдействие от фирми по рамкови договори. На много места основното затруднение продължава да бъде затрудненият достъп до съоръженията поради снегонавявания, затворени пътища, паднали дървета върху въздушни линии и възстановяването на нанесените щети върху проводниците. Усложнена остава ситуацията в някои части на области Смолян и Бургас, където са регистрирани повреди и по 110-киловолтовата мрежа на Електроенергийния системен оператор.

 

В EVN България продължава да функционира постоянен “Кризисен щаб“, който координира и направлява възстановителните действия. Всички екипи на дружеството са подготвени за работа в зимни условия и са оборудвани с материали, техника и инструменти.