Започна разширението на пътя Сарафово – Поморие

Разпечатай

снимка:МРРБ

С тържествен водосвет, отслужен от отец Николай, бе дадено началото на строителните работи на скоростния път Бургас – Слънчев бряг днес, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Първият етап от неговото изграждане включва участъкът от Сарафово до Поморие.
Макар и малък участък като километри – само три, отделеният бюджет за него е значителен – 6,5 млн. лв., а парите са осигурени от бюджета. Пътят е от изключително значение за региона. От две ленти той ще стане четири, като по този начин ще се постигнат две цели – повишена пътна безопасност и отпушване на трафика, заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Пътят трябва да е готов напролет. Според нея дългосрочната цел предвижда изграждането на обхода на Ахелой, за който само за отчуждителни процедури са необходими около 20 млн. лв. Имаме идея да заменим предвидените за отчуждаване земи за равностойни и очаквам кметовете от региона да ни помогнат, коментира министърът. Според нея така биха се намалили разходите по отчужденията и би се ускорило строителството на пътя. Павлова пожела мека зима и безаварийна работа на строителите от ДЗЗД „Трейс Слънчев бряг“.
Много министри и много правителства обещаваха да направят този път, но само този кабинет имаше волята да го стартира и да осигури финансирането, каза кметът на Бургас Димитър Николов при стартирането на строителните работи.