Златни медали за състезателите на Клуб по спортни танци „Блясък“ гр. Поморие

Разпечатай

На 27.10.2012г. се проведе ХV Открит национален турнир по спортни танци за Купа Блясък-Поморие 2012 организиран от Община Поморие, Българска Федерация по спортни танци и Клуб по спортни танци „Блясък“съобщиха от клуба домакин. Официално турнира беше открит от Г-н Янчо Илиев зам. кмет на Община Поморие.
В турнира взеха участие 165 състезатели от цялата страна, състезаващи се в 20 състезателни класа.
Домакините от Клуб по спортни танци „Блясък“ участваха в надпреварата с 20 състезатели, от които 8 танцови двойки и 4 момичета-соло. В клас 9Е представителите на КСТ „Блясък“-гр. Поморие Тодор Тодоров и Ваня Атанасова в надпревара с още 11 двойки се класираха на първо място и заслужено се окичиха със златните медали. В същата възрастова група за първи път на състезателния подиум танцуваха още три танцови двойки на КСТ „Блясък“ – Георги Ризов и Мария Георгиева, Димитър Димитров и Стела Николова, Никола Иванов и Магдалена Атанасова, които оставиха добри впечатления и загатнаха за своят потенциал на бъдещи шампиони.
В клас 11 Е безапелационно най-високо на почетната стълбичка се качиха и бяха наградени със златните медали Валентин Либчев и Денислава Дерменджиева, също представители на КСТ „Блясък“ .В клас 18С+С бронзовите медали спечелиха състезателите на клубовете „Блясък“ и „Нефтохимик 78″ Никола Георгиев и Мария Георгеяшева.
За първи път в програмата на турнира бе включено и състезание за некартотекирани към БФСТ двойки и за момичета без партньори.Тук взеха участие децата от школата на Клуб по спортни танци „Блясък“ – Николай и Мария Димитрови, Станимир Станков и Виктория Карталова, Йоана Хараламбова, Марина Канариева, Луиза Адамова и Албена Гавраилова.
В турнира участваха състезателни двойки от клубове от градовете Пловдив, Бургас, Варна , Сливен, Шумен, Каварна, Стара Загора, Ямбол, Русе , Добрич, Казанлък и др. За град Поморие се състезаваха единственно представителите на Клуб по спортни танци „Блясък“.
Състезателите бяха оценявани от 14 лицензирани от Българска федерация по спортни танци съдии.
Финалистите на турнира бяха наградени от зам.кмета Янчо Илиев и зам. председателя на Общински съвет Поморие Г-н Неделчо Стайков. Официални гости на турнира бяха и общински съветници , с чиято подкрепа се развиват спортните танци на територията на Община Поморие.
Организаторите на турнира благодарят на Гранд хотел Поморие за предоставената спортна зала и за оказаното съдействието при провеждането на турнира.