Ив. Костов публично „хвърли ръкавица“ на С. Станишев

Разпечатай

Открит дебат с лидера на социалистите поиска шефът на ДСБ по темата на предстоящия референдум. Настоя и за ясна позиция от страна на управляващите, предаде frognews.bg.

Пред депутатите от Синята коалиция сега стои въпросът за кампанията, свързана с развитието на ядрената енергетика. Призовавам С. Станишев на дебат в петък в предаването „Панорама“ по БНТ, каза лидерът на ДСБ Иван Костов. Двамата трябвало да кажат своите аргументи и хората да решат. Призовавам депутатите от ГЕРБ да заявят ясно как ще гласуват, трябва да застанете на твърда, категорична позиция, продължи Костов. Той поиска и останалите парламентарни групи да обявят своите аргументи.

Призоваваме правителството да оповести публично прогнозата за бъдещо потребление на еленергия у нас и в региона в бъдеще, поиска още Костов.

Икономиката ни е болна, хората не са добре, каза тъмносиният лидер. Не се гордеем, че се оправдаха нашите прогнози. Сега си даваме сметка, че в остатъка от време трудно ще се случат реформи, но поне два законопроекта може да дадат глътка въздух – възможност за по-широк достъп до фонда за обезщетяване и гарантиране на малките и средни фирми да вземат дължимите си суми от фирмите подизпъълнители, които сега газят и фалират своите контрагенти.

Етикети: