Избираме президент на 23 октомври

Разпечатай

Днес Народното събрание официално насрочи датата на президенските избори за 23 октомври. БСП, ДПС и „Атака“ гласуваха „против“.
Националистите мотивираха позицията си с аргумента, че не може да се гласува датата за вота преди да са ясни претендентите в битката за поста, който обаче бе отхвърлен.
Според Волен Сидеров датата на изборите всъщност може да бъде определена като „денят на фантома“, именно поради неястотата около кандидатите на голяма част от партиите.
Социалистите пък казаха, че мнозинството изпреварва президентът, който първо трябвало да насрочи датата на местния вот. Наесен изборите ще са 2 в 1 – за държавен глава и за кметове и общински съветници.
Янаки Стоилов от БСП поиска просветният министър да разпореди проверка на регионалните инспекторати по образованието, за да се предотврати използването на края на учебната година за провеждане на политическа агитация за изборите. Стоилов разказа, че на отличниците в Чипровци вече били раздадени грамоти от името на „една политическа фондация”, цитира Frognews.bg

Етикети: